Două articole speciale de Ziua României (Teaser 1)

De Ziua României, pe 1 decembrie 2015, voi posta două articole speciale despre performanțele echipelor românești de fotbal, atât cluburile cât și naționala, în competițiile internaționale. În ceea ce privește ora urmăriți pagina blogului de facebook. Cu mai multe detalii voi reveni în ziele următoare. Până atunci vă las un teaser.

După ceva ani de la înființare, a venit momentul ca echipele ce activau în campionatul românesc să meargă în competitiile europene. Astfel că, prima echipă românească care a participat pentru prima dată la o competiție europeană a fost ASC Venus București, în anul 1937, la Cupa Mitropa, singura de pe atunci. Trei ani mai târziu, în 1940, FC Rapid București ajungea în finală, după o situație mai inedită. În semifinale a întâlnit HŠK Građjanski Zagreb, cu care a remizat în ambele meciuri, 0 – 0. Conform regulilor timpului, meciul s-a rejucat. Nu exista regula prelungirilor sau a loviturilor de la 11 metri și s-a jucat pe un teren neutru la Subotica. Partida s-a încheiat tot la egalitate, dar de data aceasta 1 – 1. Deoarece și acest meci s-a încheiat la egalitate, s-a decis să se stabilească cea de-a doua finalistă prin tragere la sorți. Echipa norocoasă a fost Rapid, însă finala nu s-a mai disputat din cauza unor evenimente politico-militare între România și Ungaria.

sursă: wikipedia.org
sursă: wikipedia.org

În anul 1950, Dinamo București a câștigat titlul de campioană și în anul 1956 a debutat în Cupa Campionilor Europeni, înființată cu un an în urmă, fiind astfel prima echipă românească care participă. Ajunge în optimi după ce trece de Galatasaray, însă se oprește aici, după o infrângere cu CDNA Sofia, scor 10 – 4 la general (8 – 1, 2 – 3).

Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să mai vezi astfel de articole, dă un like paginii de facebook a blogului. Mă motivează să merg mai departe și să scriu materiale din ce în ce mai bune.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s