Filme inspirate din jocurile video (prima parte)

În ultima perioadă, în industria jocurilor video, sumele obținute de companii din vânzarea produselor lor au crescut semnificativ, făcând-o una dintre cele mai profitabile industrii. Această creștere se datorează, în primul rândul, evoluției tehnologiei, jocurile fiind create cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră (inteligență artificială, holograme, tehnologii pentru grafică cât mai realistă), în al doilea rând complexității poveștilor din interiorul jocurilor, unele fiind scrise chiar de scenariști de la Hollywood (un exemplu ar fi David S. Goyer, care a scris scenarii pentru filme, jocuri și seriale) și în al treilea rând, ideilor cât mai originale. Producătorii de la Hollywod au simțit potențialul jocurilor și au zis să mai stoarcă niște bani din buzunarele fanilor, transformându-le în filme. Mai jos aveți o listă cu 10 filme inspirate din jocurile video, în ordinea apariției. Articolul este lung, așa că îl voi publica în două părți.
mortal kombat
Mortal Kombat (1995). Inspirat din popularul joc cu lupte, Mortal Kombat, filmul regizat de Paul W.S. Anderson și apărut în 1995, aduce un recital de arte marțiale și efecte speciale spectaculoase. Într-o eră în care forțele malefice de pe tărâmul celălalt amenință să distrugă Pământul, Liu, Johnny Cage și cu frumoasa polițistă Sonya Blade își iau angajamentul de a-l proteja. Distribuția este alcătuită din Christopher Lambert, Bridgette Wilson-Sampras, Talisa Soto, Robin Shou și Linden Ashby.


lara croft tomb raider
Lara Croft: Tomb Raider (2001). Primul film din cele două care o au ca protagonistă pe Angelina Jolie, Lara Croft: Tomb Raider, îi aduce tinerei o nouă provocare: să găsească cele două jumatăți ale unui triunghi magic (triunghiul luminii), care îi dă posesorului puterea de a controla timpul și spațiul. Deși seria de jocuri este mult mai complexă, producătorii au decis să se rezume doar la două filme (al doilea a apărut în 2003 și s-a numit Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life). Filmul Lara Croft: Tomb Raider este regizat de Simon West și scris de Patrick Massett și John Zinman. Din distribuție mai amintim pe Daniel Craig, Jon Voight, Iain Glen și Noah Taylor.

Articolul integral îl găsiți pe Suburban Magazine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s