Statele Unite la Cupa Mondială

Statele Unite ale Americii este una dintre cele 13 echipe care au participat la prima ediție a Cupei Mondiale, desfășurată în 1930 în Uruguay. Atunci a înregistrat și cea mai bună performanță, ajungând până în semifinale. A mai participat de 9 ori, din 1990 calificându-se la toate edițiile.

De-a lungul istoriei, Statele Unite a jucat 32 de meciuri la Cupa Mondială, a câștigat de 7 ori, a remizat de 6 ori și a pierdut de 19 ori, a marcat 37 de goluri și a primit 62.

În 1994, Statele Unite a găzduit ediția cu numărul 15, spre surprinderea celor care credeau că fotbalul european nu se bucură de mulți fani în această țară. S.U.A. a terminat grupa A pe locul 3, după o victorie cu Columbia, scor 2 – 1, un egal cu Elveția, 1 – 1 și o înfrângere cu România, 1 – 0, și a trecut în faza eliminatorie, formatul de atunci permițându-i acest lucru. S-a oprit însă în optimi, după ce a pierdut în faza Braziliei cu 1 – 0. Meciul dintre SUA și Elveția din faza grupelor va rămâne în istorie ca primul meci disputat în interior, fiind jucat sub acoperișul Pontiac Silverdome.

La ediția de anul acesta a ajuns până în optimi, unde a pierdut în fața Belgiei cu 2 – 1. A jucat în grupa G, unde a terminat pe locul 2 cu o victorie, un egal și o înfrângere, a marcat 4 goluri, a primit tot 4 și a adunat 4 puncte. A câștigat în fața Ghanei cu 2 – 1, a remizat cu Portugalia 2 – 2 și a pierdut contra Germaniei, scor 1 – 0.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s