Hercules în cinematografele din România

Voi începe o rubrică nouă pe blog în care voi scrie săptămânal câte un articol despre filmul care cred eu că merita văzut, dintre cele care își au premiera în cinematografe. Nu voi mai scrie câte  puțin despre fiecare așa cum făceam până acum pe celelalte bloguri, ci ma voi axa pe unul singur, povestind mai mult despre regizor, distribuție, scenariu etc. Până la urmă, nu toate filmele care se produc astăzi merită atenția noastră.

hercules

Săptămâna aceasta își face apariția în cinematografele din România filmul Hercules, regizat de Brett Ratner și inspirat de benzile desenate „Hercules: Războaiele Tracice” de la Radical Studios. Filmat în Ungaria, pe platouri construite de la zero, filmul ne poartă în Grecia de dinainte de Hristos și ne înfățișează un erou decăzut și exilat care încearcă să se regăsească pentru a deveni eroul pe care toată lumea îl cunoaște.

„Când îl întâlnim pe Hercules în film, el este un exilat care suferă din pricina regretelor, luptând doar pentru aur. Trebuie să-şi învingă demonii şi să-şi regăsească sufletul, pentru a deveni bărbatul pe care oamenii doresc să-l vadă. Am vrut ca Hercule să aibă un farmec potolit şi să fie tot ceea ce oamenii şi l-au imaginat, din punct de vedere fizic”, a declarat Dwayne Johnson.

Scenariul a fost scris de Ryan Condal şi Evan Spiliotopoulos, aceştia plasându-l pe Hercules chiar în mijlocul unei perioade volatile, cu alianţe schimbătoare, cuceriri militare, frământări tribale şi ambiţii imperiale – o lume care avea nevoie de puteri mitice, dar pe care protagonistul nu este convins că le poate pune la dispoziţie.

„Este o poveste plină de acţiune susţinută, umor şi bătălii impresionante, care plac tuturor. Însă sper ca oamenii să plece de la film simţind forţa convingerii lui Hercules”, a declarat regizorul Brett Ratner.

Alături de Dwayne Johnson (a mai jucat în seria Fast & Furious, G.I. Joe: Retaliation și WWE), din distribuție mai fac parte Irina Shayk, Ian McShane (a mai jucat în ScoopPirates of the Caribbean: On Stranger Tides și American Horror Story – TV) și John Hurt, cunoscut pentru rolurile din DogvilleHarry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 & 2 și Melancholia.

Filmul este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 25 iulie 2014, fiind proiectat în format 3D şi IMAX 3D.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s